Kako danes nekaj zaslužiti ob strani

Brezposelnost med mladimi.

Mladi danes nimajo priložnosti, slišim od vsepovsod. Ja, tradicionalnih služb ni veliko – obstaja pa ogromno in še več priložnostnih delavcev, svobodnjakov, nadomestnih zaposlitev, začasnih projektov, in mnogo, mnogo espejev in espejčic.

Vem, da je trenutno najbolj popularno kritizirati stanje, ki ga imenujemo prekerstvo. Ampak jaz sem po naravi optimist in se trudim v vsaki stvari videti nekaj dobrega. Ne glede na to, ali nam je trenutno stanje všeč ali ne, moramo priznati, da so novodobni poslovni modeli in sodobne tehnologije prek svojih platform marsikomu ponudile ogromno možnosti za hiter postranski zaslužek.

Recimo, da se postavimo v kožo radovednega srednješolca, ki ima veliko prostega časa in ga zato vleče najti zaslužek za pivo v petek zvečer, obenem pa ve, da mu bo v prihodnosti prišlo prav, če malo zapolni življenjepis… Seveda bo z veseljem izkoristil kakšno priložnostno delo prek spleta, ali pa se poskusil kot freelancer!

Večina ljudi bo spodnjo infografiko ameriške revije Yes! Magazine bralo kot dokaz, da je svet šel k vragu. Drži, za brezposelnega 30-letnika brez delovnih izkušenj, ki pričakuje redno službo, je stanje kar grozno. Ampak naš srednješolec, ki se bo še vsaj naslednjih pet let izobraževal, pa v tem svetu vidi predvsem ogromno priložnosti, da pridobi prve delovne izkušnje, zasluži nekaj denarja da gre morda potovat in malo vidi svet, predvsem pa da si ustvari odskočno desko za svojo prihodnost.

Jaz zato spodnjo infografiko berem tudi kot povzetek vseh različnih možnosti, kako danes nekaj zaslužiti ob strani. In kot rečeno – za marsikoga to ne predstavlja prav nič slabega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *